點解狗仔牙齒健康咁重要?

點解狗仔牙齒健康咁重要?

-牙菌斑同牙結石,牙垢可以在短短24小時內開始聚集。
-如果口腔健康狀況不佳會對狗的整體健康產生負面影響,仲可能會影響肝臟,腎臟同心臟。


點解有時狗仔需要食潔齒骨?
-唔係隻隻狗仔都喜歡刷牙,所以日日同佢刷牙真係咪話容易。當狗仔唔肯刷牙既時候,潔齒骨就可以派上用場啦!每天俾狗狗吃潔牙骨係最方便,最有效及最有趣的方法來防止牙菌斑、牙結石和牙垢。

牙刷型高效潔齒骨

~關於Whimzees 潔齒骨~


之前單支裝既牙刷型Whimzees 潔齒骨大受歡迎,話咁快已經售罄。
不過唔洗擔心,我地仲有大包裝,可以俾狗狗慢慢咬之餘,價錢仲好實惠添!
「通過多個獨立的犬舍研究,唯潔牙刷型潔牙骨已證明能使牙結石和牙菌斑的形成顯著減少,並且隨後獲得了獸醫口腔衛生委員會(VOHC®)的認可,有效清除牙結石和牙菌斑。」


牙刷型:
牙刷型潔牙骨中的凹槽和脊線能有效地清除牙菌斑和牙結石。它們的設計適合狗狗抓握和咀嚼,在玩耍的同時,也能口氣清新及擁有更乾淨的牙齒,讓狗狗更有理由高興地玩耍。


尺寸: XS (適合犬種:5-15lbs)
S (適合犬種:15-25lbs)
M(適合犬種:25-40lbs)
L(適合犬種:40-60lbs)
XL(適合犬種:60lb+)

 

[按此購買Whimzees 潔齒骨]


有興趣歡迎搵我地查詢


門市電話:2683-0318
Whatsapp:5544-7400whatsapp-button